Ukrajinský boršč

3.44

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • brambory
    • máslo
    • sůl
    • rajčata
    • mrkev
    • česnek
    • ocet
    • petržel
    • pepř mletý
    • kopr
    • bobkový list
    • zakysaná smetana nebo obyčejná
    • vepřové maso i hovězí
    • červená řepa i naložená
    • čerstvé zelí nebo kysané zelí

Postup přípravy receptu

  • Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou. Je-li řepa čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
  • Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (mohou být oloupaná), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem – až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
  • Na talíři doprostřed husté polévky dáme kopeček smetany, například zakysané. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá. Proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem.
  • Sice nejsem Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je „mistr kuchař Ukrajinské republiky“. Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: