Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou. Je-li řepa čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (mohou být oloupaná), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem – až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
Na talíři doprostřed husté polévky dáme kopeček smetany, například zakysané. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá. Proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem.
Sice nejsem Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je „mistr kuchař Ukrajinské republiky“. Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček