Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou. Je-li řepa čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (mohou být oloupaná), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem – až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
Na talíři doprostřed husté polévky dáme kopeček smetany, například zakysané. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá. Proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem.
Sice nejsem Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je „mistr kuchař Ukrajinské republiky“. Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany