Ukrajinský boršč

3.6

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • máslo
    • sůl
    • 3
      ks rajčata nebo 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 1
      ks mrkev
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce ocet
    • 0,5
      ks petržel
    • 6
      ks pepř mletý
    • petrželka
    • 500
      g hovězí maso 400-500
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 200
      g červená řepa
    • 250
      g zelí

Postup přípravy receptu

  • Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, na kostky nakrájené oloupané brambory, bobkový list, pepř a vaříme, až jsou brambory měkké.
  • Před koncem vaření přidáme červenou řepu, na plátky nakrájená rajčata, ocet, česnek utřený se solí a na kousky nakrájené uvařené maso.Na talířích boršč pospeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci smetany.
  • Pokud připravujeme boršč s rajčatovým protlakem, přidáváme ho ihned na začátku vaření. Místo čerstvého zelí můžeme použít i sterilované a naopak červenou řepu můžeme použít čerstvou, ale musíme ji v tom případě vařit se zeleninou. Někdy se do boršče přidává krájený párek nebo klobása.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: