Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, na kostky nakrájené oloupané brambory, bobkový list, pepř a vaříme, až jsou brambory měkké.
Před koncem vaření přidáme červenou řepu, na plátky nakrájená rajčata, ocet, česnek utřený se solí a na kousky nakrájené uvařené maso.Na talířích boršč pospeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci smetany.
Pokud připravujeme boršč s rajčatovým protlakem, přidáváme ho ihned na začátku vaření. Místo čerstvého zelí můžeme použít i sterilované a naopak červenou řepu můžeme použít čerstvou, ale musíme ji v tom případě vařit se zeleninou. Někdy se do boršče přidává krájený párek nebo klobása.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou