Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, na kostky nakrájené oloupané brambory, bobkový list, pepř a vaříme, až jsou brambory měkké.
Před koncem vaření přidáme červenou řepu, na plátky nakrájená rajčata, ocet, česnek utřený se solí a na kousky nakrájené uvařené maso.Na talířích boršč pospeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci smetany.
Pokud připravujeme boršč s rajčatovým protlakem, přidáváme ho ihned na začátku vaření. Místo čerstvého zelí můžeme použít i sterilované a naopak červenou řepu můžeme použít čerstvou, ale musíme ji v tom případě vařit se zeleninou. Někdy se do boršče přidává krájený párek nebo klobása.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou