Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, na kostky nakrájené oloupané brambory, bobkový list, pepř a vaříme, až jsou brambory měkké.
Před koncem vaření přidáme červenou řepu, na plátky nakrájená rajčata, ocet, česnek utřený se solí a na kousky nakrájené uvařené maso.Na talířích boršč pospeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci smetany.
Pokud připravujeme boršč s rajčatovým protlakem, přidáváme ho ihned na začátku vaření. Místo čerstvého zelí můžeme použít i sterilované a naopak červenou řepu můžeme použít čerstvou, ale musíme ji v tom případě vařit se zeleninou. Někdy se do boršče přidává krájený párek nebo klobása.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka