Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7-10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží.
Při podávaní můžeme ještě přidat do talíře lžíci smetany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.
Do vroucí vody vložíme hlávku zelí a spařené listy postupně odtrháváme. Odřízneme tvrdší část listu a dáváme do mísy.…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami