Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi oleje, chilli koření, vegety, pepře, plnotučné hořčice a rozmačkaného česneku (popř. česnekové marinády). Necháme odležet nejlépe přes noc. Osmahneme cibulku, přidáme nakrájená rajčata a podusíme. Přidáme naloženou směs a krátce osmahneme, zalijeme smetanou.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč