Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a krájíme na půlky podélně, nebo na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do vymyté 5 litrové sklencie od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Poklademe na to vrstvu špekáčků. Opakujeme až do plné sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do sklencie. Sklenici je dobré na závěr dobře uzavřít. Stačí celofán a gumička, ale já používám umělohmotný uzávěr nacvakávací. Odležet to necháme asi 14 dnů (pokud budou čtvrtky špekáčků, bude to trvat asi týden).
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce