Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a krájíme na půlky podélně, nebo na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do vymyté 5 litrové sklencie od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Poklademe na to vrstvu špekáčků. Opakujeme až do plné sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do sklencie. Sklenici je dobré na závěr dobře uzavřít. Stačí celofán a gumička, ale já používám umělohmotný uzávěr nacvakávací. Odležet to necháme asi 14 dnů (pokud budou čtvrtky špekáčků, bude to trvat asi týden).
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky