Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a krájíme na půlky podélně, nebo na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do vymyté 5 litrové sklencie od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Poklademe na to vrstvu špekáčků. Opakujeme až do plné sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do sklencie. Sklenici je dobré na závěr dobře uzavřít. Stačí celofán a gumička, ale já používám umělohmotný uzávěr nacvakávací. Odležet to necháme asi 14 dnů (pokud budou čtvrtky špekáčků, bude to trvat asi týden).
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem