Utopenci v aspiku

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: 30 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      l voda
    • 0,2
      l ocet
    • 2
      balení želatina
    • 1
      lžíce vegeta
    • 4
      ks bobkový list
    • 8
      ks nové koření
    • 4
      ks okurka
    • 8
      ks pepř celý
    • 5
      ks špekáček
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3 minuty do láku vařit na proužky nakrájenou cibuli. Špekáčky „svlékneme“ a nakrájíme na centimetrová kolečka. Kyselé okurky nakrájíme na tenká kolečka. Buřty, okurku a cibuli zalijeme teplým nálevem a necháme 3 dny marinovat.
  • Po uplynutí doby si připravíme aspik. Slijeme nálev z utopenců, dolijeme vodou na požadované množství pro 2 sáčky želatiny, ohřejeme na 80 °C – nesmí se vařit. Obdélníkovou formu na pečení vložíme do většího mikrotenového sáčku, upravíme podle formy a nalijeme sběračkou asi 2 cm nálevu. Necháme chvíli v chladu ztuhnout a pak střídavě dodáváme po vrstvách směs buřtů s cibulí a zaléváme nálevem aspiku.
  • Buřty mají tendenci vyplavávat nahoru, tak vždy chvíli počkáme a necháme maličko zatuhnout. Utopencový aspik můžeme udělat i tak, že buřty nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí a okurkami nasypeme do obalu na tlačenku a zalijeme aspikem, zavážeme a necháme ztuhnout.
Zařazení: Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.