Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici, všechno v pekáči promícháme a rozprostřeme po celém dnu. Špekáčky podélně rozpůlíme a na koncích 3× nařízneme asi 2 cm (pokud máme jen salám, nakrájíme špalíky), rozložíme do pekáče řeznou plochou dolů na zeleninu a okořeníme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až se špičky špekáčků začnou otevírat a hnědnout (jako když je pečeme na ohni).
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu