Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici, všechno v pekáči promícháme a rozprostřeme po celém dnu. Špekáčky podélně rozpůlíme a na koncích 3× nařízneme asi 2 cm (pokud máme jen salám, nakrájíme špalíky), rozložíme do pekáče řeznou plochou dolů na zeleninu a okořeníme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až se špičky špekáčků začnou otevírat a hnědnout (jako když je pečeme na ohni).
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem