3.14
RADA: Nálev:
RADA: Buřty:
RADA: Plnění sklenic:
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.
Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse. Suroviny na nálev smícháme v kastrolu,… více o Jeňovi utopenci
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme… více o Utopenci Gejza
Masopust je svátkem dobrého jídla a pití. Konají se veselice, maškarní reje a zábavy. Jak se… Celý článek
Máte rádi tvaroh? Tahle skvělá surovina dodá koláčům a dalším pečeným sladkostem jemnost,… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny ingredience a zamícháme. Vylejeme na plech vymazaný… více o Bramborník
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní… více o Jablkový koláč od babičky
Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nudličky masa v něm obalíme. Maso ještě… více o Kuřecí prsa s citronem a sezamem
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a… více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
V mléce rozpustíme máslo, přidáme cukr, až začne vřít, přisypeme krupici a mícháme do zhoustnutí. Poté přidáme… více o Trochu jiný pudink
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory,… více o Pórkové brambory
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na… více o Skvělá omáčka na špagety
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé… více o Čínské jarní závitky
Uvaříme si silnou instantní kávu a nalijeme do ni trochu rumu,necháme vychládnout. Ušleháme si pomazankové máslo s… více o Moje tiramisu
Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k… více o Domácí pečené fazole
Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný… více o Rybízový koláč II.
Ještě před vytváření těsta, si dáme do hmoždíře anýz, hřebíček a nové koření a pořádně ho utlučeme...vše se dá koupit… více o Poctivé perníčky