Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu srnčí hřbet. Dvěma třetinami masové směsi vyložíme formu. Na masovou směs dáme plátky anglické. Do dvou vajíček dáme lžíci hrubé mouky, zahustíme sýrem, rozšleháme. Vaječnou směs vylijeme na anglickou. Do ní vmáčkneme, co máme – klobásu, papriku, kukuřici, hrášek apod. Zbylým masem zavřeme formu. Přikryjeme alobalem a pečeme na 175 °C cca hodinu.
Roláda se krásně upeče, bez problému se dá vyndat z formy. My k ní máme nejraději bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát.
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem