Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu srnčí hřbet. Dvěma třetinami masové směsi vyložíme formu. Na masovou směs dáme plátky anglické. Do dvou vajíček dáme lžíci hrubé mouky, zahustíme sýrem, rozšleháme. Vaječnou směs vylijeme na anglickou. Do ní vmáčkneme, co máme – klobásu, papriku, kukuřici, hrášek apod. Zbylým masem zavřeme formu. Přikryjeme alobalem a pečeme na 175 °C cca hodinu.
Roláda se krásně upeče, bez problému se dá vyndat z formy. My k ní máme nejraději bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy