Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu srnčí hřbet. Dvěma třetinami masové směsi vyložíme formu. Na masovou směs dáme plátky anglické. Do dvou vajíček dáme lžíci hrubé mouky, zahustíme sýrem, rozšleháme. Vaječnou směs vylijeme na anglickou. Do ní vmáčkneme, co máme – klobásu, papriku, kukuřici, hrášek apod. Zbylým masem zavřeme formu. Přikryjeme alobalem a pečeme na 175 °C cca hodinu.
Roláda se krásně upeče, bez problému se dá vyndat z formy. My k ní máme nejraději bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát.
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky