2.71
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned… více o Bramborové lokše s povidlím
Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Polovinu těsta nasypeme na plech, na to dáme… více o Tvarohová buchta rychlá a levná
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do… více o Tvarohová buchta s margotkou
Ceny potravin stále rostou, a tak mnohým nezbývá nic jiného, než změnit přístup k nakupování i… Celý článek
Zimní počasí je jako dělané na husté horké polévky, které nejen rychle zahřejí, ale také… Celý článek
Novoroční čočka je klasika, víte ale, na co je dobrý třeba vepřový rypáček, ovar a ječné… Celý článek
Čočka symbolizuje v nadcházejícím roce hojnost, proto byste si jí 1. ledna měli dopřát plný… Celý článek
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu… více o Jablečno-pudinkové řezy
Množství je na 1 kg nakládaného masa. Vše smícháme, nalijeme na naklepané maso a dáme do lednice uležet. více o Marináda na grilování Bena Kučery
1. Kuličky arónie otrháme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly právě ponořeny. 2. Vaříme, přidáme omytý a pokrájený… více o Likér z arónie
Bagetu šikmo nakrájíme na krajíčky, které mírně opečeme z obou stran pod horkým grilem. Vedle si smícháme utřený… více o Tostadas s tuňákem
Do mísy rozdrobíme droždí,posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem.Necháme v teple vzejít kvásek.Přidáme… více o Skořicové uzlíky
Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrůdl nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě… více o Balkánská mňamka
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne… více o Mrkvová polévka s pomerančem
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo… více o Sýrové toasty
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl… více o Žampionová krémová polévka
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a… více o Rychlý těstovinový salát
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka