V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň. Opět vše smícháme dohromady – tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů.
Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce.
Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 stupňů dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)