Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem.
Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a uděláme jíšku.
Do jíšky vlijeme uvařené fazole, pořádně rozmícháme a doplníme vodou. Přidáme majoránku, párek nebo klobásku nakrájenou na kousky a dochutíme octem, solí, popřípadě trochou cukru.
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory