V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte, dokud nezesklovatí. Přimíchejte protlak a orestujte ho.
Přilijte víno, přidejte med, cukr, koření a vyloupané švestky. Promíchejte, přiklopte a teplotu snižte na třetinu plného výkonu. Za občasného promíchání duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
Měkké švestky a zeleninu rozmixujte, přeceďte a nalijte zpět do kastrůlku. Omáčku dle potřeby rozřeďte trochou vody, dochuťte solí, pepřem, cukrem a krátce zvolna povařte.
Krkovičku nakrájejte na plátky a opečte na zbylém oleji z obou stran dozlatova. Plátky rozdělte na nahřáté talíře a přelijte omáčkou. Podávejte se šťouchanými brambory nebo jemnými žemlovými knedlíčky.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb