
2.5
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala… více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Často se plete s kuskusem, nenechte se ale zmást. Bulgur sice není tak známý, to ale neznamená… Celý článek
Nepečené dezerty se hodí kdykoli, obzvlášť teď, když je stále horko a navíc ještě dozrává… Celý článek
Sladké, šťavnaté a plné slunce – takové jsou tuzemské meruňky, které právě teď dozrávají.… Celý článek
Nadýchaný měkký polštářek s jemnou bílou plísní na povrchu, ze kterého po rozříznutí vytéká… Celý článek
Nakrájíme salám, okurky a cibuli. Zahřejeme (ale nevaříme) kečup, ocet, olej a cukr. Přidáme chilli koření a majolku,… více o Sloní žrádlo
V míse smícháme cukr, pudikový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto… více o Rychlé tvarohové šátečky
Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a… více o Anabe plněné papriky
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme… více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Do mixéru vložíme meloun a rozmixujeme. Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr,… více o Melounové Mojito
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme,… více o Vinařské kotlety
Smíchat ingredience (Heru napřed rozpustit), jablka až na konec, péci cca 40 min, může se polít čokoládovou polevou více o Hrnková buchta s jablky
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo… více o Játrová omáčka
Do většího hrnce dáme žloutky a vanilkové cukry. Metličkou na mírném ohni šleháme do pěny. Postupně přidáme mléko,… více o Banánové potěšení
Oškrábeme si brambory a nastrouháme na jemno.Do misky si vysypeme mouku, poté přilejeme mléko,vejce a přidáme… více o Bramboráčky
Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180… více o Ohavečské košíčky