V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte, dokud nezesklovatí. Přimíchejte protlak a orestujte ho.
Přilijte víno, přidejte med, cukr, koření a vyloupané švestky. Promíchejte, přiklopte a teplotu snižte na třetinu plného výkonu. Za občasného promíchání duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
Měkké švestky a zeleninu rozmixujte, přeceďte a nalijte zpět do kastrůlku. Omáčku dle potřeby rozřeďte trochou vody, dochuťte solí, pepřem, cukrem a krátce zvolna povařte.
Krkovičku nakrájejte na plátky a opečte na zbylém oleji z obou stran dozlatova. Plátky rozdělte na nahřáté talíře a přelijte omáčkou. Podávejte se šťouchanými brambory nebo jemnými žemlovými knedlíčky.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka