V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte, dokud nezesklovatí. Přimíchejte protlak a orestujte ho.
Přilijte víno, přidejte med, cukr, koření a vyloupané švestky. Promíchejte, přiklopte a teplotu snižte na třetinu plného výkonu. Za občasného promíchání duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
Měkké švestky a zeleninu rozmixujte, přeceďte a nalijte zpět do kastrůlku. Omáčku dle potřeby rozřeďte trochou vody, dochuťte solí, pepřem, cukrem a krátce zvolna povařte.
Krkovičku nakrájejte na plátky a opečte na zbylém oleji z obou stran dozlatova. Plátky rozdělte na nahřáté talíře a přelijte omáčkou. Podávejte se šťouchanými brambory nebo jemnými žemlovými knedlíčky.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem