Uzená krkovička se švestkovou omáčkou

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      ks cibule malá
    • sůl
    • 1
      ks mrkev malá
    • 100
      ml červené víno
    • 300
      g švestky
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce med
    • 3
      lžíce olej
    • 600
      g krkovice - uzená
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte, dokud nezesklovatí. Přimíchejte protlak a orestujte ho.
  • Přilijte víno, přidejte med, cukr, koření a vyloupané švestky. Promíchejte, přiklopte a teplotu snižte na třetinu plného výkonu. Za občasného promíchání duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
  • Měkké švestky a zeleninu rozmixujte, přeceďte a nalijte zpět do kastrůlku. Omáčku dle potřeby rozřeďte trochou vody, dochuťte solí, pepřem, cukrem a krátce zvolna povařte.
  • Krkovičku nakrájejte na plátky a opečte na zbylém oleji z obou stran dozlatova. Plátky rozdělte na nahřáté talíře a přelijte omáčkou. Podávejte se šťouchanými brambory nebo jemnými žemlovými knedlíčky.
Zařazení: Maso Uzené Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.