Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť ve slané vodě doměkka,scedíme.
Mrkev a celer si pokrájíme na plátky nebo hrubě nastrouháme. Na kousku másla si zeleninu orestujeme dorůžova, přilijeme scezený vývar a krátce povaříme. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, dochutíme solí a pepřem a polévku ,,zahustíme,, pokrájeným masem a kroupami.
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky