Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve dusíme, později v troubě pečeme doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
Pečeni podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo s chlupatými knedlíky a dušeným zelím. Uzené a česnek není úplně tradiční kombinace, ale jen to zkuste a určitě si pochutnáte.
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí