Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve dusíme, později v troubě pečeme doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
Pečeni podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo s chlupatými knedlíky a dušeným zelím. Uzené a česnek není úplně tradiční kombinace, ale jen to zkuste a určitě si pochutnáte.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou