Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme, opečeme na tom plátky masa, přikryjeme a dusíme v troubě, až maso změkne.
Z vajec, piva a mouky s práškem do pečiva vytvoříme těstíčko, kterým plátky zalijeme a bez poklice necháme zapéct v horké troubě.
Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Je to dobré i za studena.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky