Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme, opečeme na tom plátky masa, přikryjeme a dusíme v troubě, až maso změkne.
Z vajec, piva a mouky s práškem do pečiva vytvoříme těstíčko, kterým plátky zalijeme a bez poklice necháme zapéct v horké troubě.
Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Je to dobré i za studena.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem