Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev dost sladká, nemusíme přidávat ani cukr a jen dokyselíme. Zahustíme malým množstvím mouky rozmíchané v trošce vody a ještě krátce podusíme, nebo necháme jen tak přírodně bez zahuštění. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli na kostičky. Pak přidáme nudličky uzeného masa a osmažíme dozlatova za stálého míchání.
Na talíř servírujeme kopeček uzených nudliček, kopeček dušené mrkve a porci brambor nebo bramborové kaše.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky