Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev dost sladká, nemusíme přidávat ani cukr a jen dokyselíme. Zahustíme malým množstvím mouky rozmíchané v trošce vody a ještě krátce podusíme, nebo necháme jen tak přírodně bez zahuštění. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli na kostičky. Pak přidáme nudličky uzeného masa a osmažíme dozlatova za stálého míchání.
Na talíř servírujeme kopeček uzených nudliček, kopeček dušené mrkve a porci brambor nebo bramborové kaše.
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka