Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev dost sladká, nemusíme přidávat ani cukr a jen dokyselíme. Zahustíme malým množstvím mouky rozmíchané v trošce vody a ještě krátce podusíme, nebo necháme jen tak přírodně bez zahuštění. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli na kostičky. Pak přidáme nudličky uzeného masa a osmažíme dozlatova za stálého míchání.
Na talíř servírujeme kopeček uzených nudliček, kopeček dušené mrkve a porci brambor nebo bramborové kaše.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka