Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev dost sladká, nemusíme přidávat ani cukr a jen dokyselíme. Zahustíme malým množstvím mouky rozmíchané v trošce vody a ještě krátce podusíme, nebo necháme jen tak přírodně bez zahuštění. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli na kostičky. Pak přidáme nudličky uzeného masa a osmažíme dozlatova za stálého míchání.
Na talíř servírujeme kopeček uzených nudliček, kopeček dušené mrkve a porci brambor nebo bramborové kaše.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku