Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky. Přidáme pepř, osolíme nebo ochutíme vegetou a dáme zapéct.
Asi po 30 minutách nalijeme na těstoviny mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, česnek a strouhaný sýr a ještě asi 10 minut zapečeme. Ze zbylého vývaru skoro vždy dělám fazolačku nebo čočkovou polévku.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky