Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky. Přidáme pepř, osolíme nebo ochutíme vegetou a dáme zapéct.
Asi po 30 minutách nalijeme na těstoviny mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, česnek a strouhaný sýr a ještě asi 10 minut zapečeme. Ze zbylého vývaru skoro vždy dělám fazolačku nebo čočkovou polévku.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem