Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku, uveďte do varu, snižte oheň a pak na mírném plameni povařte asi hodinu, až dýně zprůsvitní.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou