Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce, může použít šlehač). Mícháme, dokud nejsou v těstu hrudky.
Vaflovač předehřejeme, vymastíme olejem a těsto vlijeme dovnitř v množství, aby nebyly vidět malé čtverečky. Jakmile jsou vafle béžové, vyndáme je a můžeme podávat.
Pro milovníky rozinek – do těsta jich pár přidejte a budete mít rozinkové vafle, stejně tak i se skořicí.
Podáváme se surovinami dle chuti, doporučuji s javorovým sirupem nebo s lesním ovocem a šlehačkou.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků