3.29
V robotu míchejte minutu plochou metlou žloutky se studeným mlékem na rychlost 4. Postupně vmíchejte mouku a kypřicí… více o Vafle se šlehačkou
Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce rozšleháme žloutky, které smícháme s… více o Vafle podle Tomáše
Droždí rozmícháme s cukrem, dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto… více o Rohlíky na ráno
Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a… více o Koblížky jedna báseň
Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před… více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele,… více o Svačina chudého tkalce
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky.… více o Carpaccio ze žampionů
Cibuli očistíme a nakrájíme a na másle zpěníme. Žampiony očištěné nakrájíme na vetší kostky a vložíme do hrnce k… více o Žampionový krém se smetanou
Těstoviny uvař ve slané vodě. Připrav směs z ostatních surovin a za tepla promíchej s těstovinami. Lze podávat teplé… více o Těstoviny s rokforem
Postup Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou,… více o Omáčka na těstoviny pro víc lidí
1. Očištěné ovoce odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. 2. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky. 3. Všechno… více o Skvělý pečený čaj
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum, vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce… více o Výborná bábovka s tvarohem
Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort
vše smícháme dohromady a dáme odpočinout do lednice aspoň na 2 hodiny. Může být klidně i déle, klidně i týden v chladu,… více o Linecké kytičky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy… více o Malinový krém na makrónky