Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce, může použít šlehač). Mícháme, dokud nejsou v těstu hrudky.
Vaflovač předehřejeme, vymastíme olejem a těsto vlijeme dovnitř v množství, aby nebyly vidět malé čtverečky. Jakmile jsou vafle béžové, vyndáme je a můžeme podávat.
Pro milovníky rozinek – do těsta jich pár přidejte a budete mít rozinkové vafle, stejně tak i se skořicí.
Podáváme se surovinami dle chuti, doporučuji s javorovým sirupem nebo s lesním ovocem a šlehačkou.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina