Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce, může použít šlehač). Mícháme, dokud nejsou v těstu hrudky.
Vaflovač předehřejeme, vymastíme olejem a těsto vlijeme dovnitř v množství, aby nebyly vidět malé čtverečky. Jakmile jsou vafle béžové, vyndáme je a můžeme podávat.
Pro milovníky rozinek – do těsta jich pár přidejte a budete mít rozinkové vafle, stejně tak i se skořicí.
Podáváme se surovinami dle chuti, doporučuji s javorovým sirupem nebo s lesním ovocem a šlehačkou.
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině