Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce, může použít šlehač). Mícháme, dokud nejsou v těstu hrudky.
Vaflovač předehřejeme, vymastíme olejem a těsto vlijeme dovnitř v množství, aby nebyly vidět malé čtverečky. Jakmile jsou vafle béžové, vyndáme je a můžeme podávat.
Pro milovníky rozinek – do těsta jich pár přidejte a budete mít rozinkové vafle, stejně tak i se skořicí.
Podáváme se surovinami dle chuti, doporučuji s javorovým sirupem nebo s lesním ovocem a šlehačkou.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu