V robotu míchejte minutu plochou metlou žloutky se studeným mlékem na rychlost 4. Postupně vmíchejte mouku a kypřicí prášek, pak rozpuštěný margarín, vanilkový cukr a sůl. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků a nechte zpracovat na rychlost 2 po dobu 45 sekund.
U předehřátého vaflovače nastavte časovač na 3 minuty a 30 sekund.
Do horní části nalijte 4 naběračky těsta (přibližně 40 ml). Zavřete víko a otočte opékač. Naplňte druhou část a opět vaflovač otočte. Po zaznění signálu vafle postupně vyjímejte, doplňte těsto a pokračujte, dokud jej nespotřebujete.
Nechte vafle vychladnout, ozdobte je slazenou šlehačkou a ovocem.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové