V robotu míchejte minutu plochou metlou žloutky se studeným mlékem na rychlost 4. Postupně vmíchejte mouku a kypřicí prášek, pak rozpuštěný margarín, vanilkový cukr a sůl. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků a nechte zpracovat na rychlost 2 po dobu 45 sekund.
U předehřátého vaflovače nastavte časovač na 3 minuty a 30 sekund.
Do horní části nalijte 4 naběračky těsta (přibližně 40 ml). Zavřete víko a otočte opékač. Naplňte druhou část a opět vaflovač otočte. Po zaznění signálu vafle postupně vyjímejte, doplňte těsto a pokračujte, dokud jej nespotřebujete.
Nechte vafle vychladnout, ozdobte je slazenou šlehačkou a ovocem.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka