Obsah moravanky (kdo to nechce ostré, vyndá feferonky), vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejném množství vody, rozvaříme kostku masoxu a po vychladnutí vmícháme majonézu.
Želatinu rozmícháme v trošce studené vody a zalijeme 1,5 dl vroucí vody. Až želatina vychladne, všechno smícháme dohromady a nalijeme do formy, kterou vypláchneme studenou vodou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů