Obsah moravanky (kdo to nechce ostré, vyndá feferonky), vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejném množství vody, rozvaříme kostku masoxu a po vychladnutí vmícháme majonézu.
Želatinu rozmícháme v trošce studené vody a zalijeme 1,5 dl vroucí vody. Až želatina vychladne, všechno smícháme dohromady a nalijeme do formy, kterou vypláchneme studenou vodou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka