Obsah moravanky (kdo to nechce ostré, vyndá feferonky), vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejném množství vody, rozvaříme kostku masoxu a po vychladnutí vmícháme majonézu.
Želatinu rozmícháme v trošce studené vody a zalijeme 1,5 dl vroucí vody. Až želatina vychladne, všechno smícháme dohromady a nalijeme do formy, kterou vypláchneme studenou vodou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč