Maso na hořčici Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu do obou hořčic (i… více o Maso na hořčici
Vaječná pomazánka s vysočinou Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu… více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Kuřecí řízek s hořčicí Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a… více o Kuřecí řízek s hořčicí
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte… Cmunda, zemlbába, kuba, oukrop, kulajda… Pod těmito názvy si většina z nás ještě dokáže… Celý článek
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny… Dodržovat zdravý jídelníček, to je výzva. Popravdě, často ani nevíme, jak na to. Pomoci nám s… Celý článek
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se… Jste už unavení z nočního převalování a počítání oveček? Klíč ke sladkému spánku se možná… Celý článek
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj… Nevěřili byste, jaké zázraky dokáže s dezertem pár kapek alkoholu. Vyzkoušejte báječný opilý… Celý článek
Pikantní žebírka Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která… více o Pikantní žebírka
Kinder řezy Pečlivě oddělíme žloutky od bílků.Vyšleháme tuhý sníh.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny,pak přidáme mouku,olej,prášek… více o Kinder řezy
Pstruh na rajčatech Připravíme si čtyři pstruhy, konzervu loupaných rajčat, cibuli, pórek, česnek, petrželku, pepř, sůl. olivový olej,… více o Pstruh na rajčatech
Spaghetti Carbonara Spaghetti vložíme do vroucí, osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 min. Mezitím si připravíme do… více o Spaghetti Carbonara
Kořeněné vepřové řízky v alobalu Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata… více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Tvarohová buchta rychlá a levná Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Jeho 1/2 nasypeme na plech, na to dáme nádivku a… více o Tvarohová buchta rychlá a levná
Hrachová kaše Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnalý hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření… více o Hrachová kaše
Boloňské řízky – zapečené Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev,… více o Boloňské řízky – zapečené
Pstruh duhový v anglické slanině Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť) Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém… více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bezinkový med Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme… více o Bezinkový med
Domácí tiramisu Nyní si připravíme výtečné domácí tiramisu.Recept je vcelku jednoduchý.Tiramisu má 3 patra. Nachystáme si plech a… více o Domácí tiramisu